[PiN-diskusjon] Invitasjon til mingleseminar: ”Big Data er deg” (fwd)

Thomas Gramstad thomas at efn.no
Tor 29. Nov 2012 18:06:30 CET


---------- Forwarded message ----------
Date: Thu, 29 Nov 2012 14:09:26 +0000
From: Vidar Sandtrø <vidar.sandtro at datatilsynet.no>
Subject: Invitasjon til mingleseminar: ?Big Data er deg?

Invitasjon til mingleseminar: ?Big Data er deg?

Enorme datamengder lastes daglig opp i sosiale medier, i nettskyen og i ulike digitale databaser. Facebooks 900 millioner brukere genererer hvert sekund 1500 statusoppdateringer. Smarttelefoner samler inn og overfører lokasjonsdata tilsvarende 600 petabytes (millioner av gigabytes) hver måned. Det er anslått at dette tallet vil dobles hvert år. I tillegg legger vi hver dag igjen en lang rekke digitale spor når vi reiser med t-banen, kjører bil, handler på butikken og bruker adgangskortet for å komme inn på jobben. 90 prosent av dataene som finnes i dag har blitt generert i løpet av de siste to årene alene, og det er anslått at mengden data som produseres globalt vil øke med 800 prosent de neste fem årene.

Innsamling og utnyttelse av disse enorme datamengdene gjennom avanserte analyseteknikker kalles Big Data. Fenomenet er omtalt som en av de viktigste teknologi- og forretningstrendene som vil prege samfunnet fremover. Formålet med Big Data å lete etter nye interessante mønstre og trender. Slik kunnskap er attraktivt ikke bare innenfor markedsføring, men også i andre sektorer som helse- og justissektoren.

På Datatilsynets miniseminar om Big Data vil vi undersøke dette fenomenet nærmere. Hvorfor er det viktig at personvernmyndighetene er opptatt av Big Data? Hvilke personvernutfordringer representerer denne teknologi- og forretningstrenden? I hvilke sektorer vil den særlig komme til anvendelse? Vi vil også se på konkret bruk av Big Data innenfor politisk kampanjevirksomhet, sist fra valget i USA.

Tidspunkt: onsdag 12. desember kl 13.00 ? 15.30
Sted: Datatilsynets lokaler i Tollbugata 3, 5. etasje, Oslo

Program:
13:00     Bjørn Erik ønsker velkommen
13:05     Big Data og deg. Hvorfor Datatilsynet er opptatt av Big Data.
Seniorrådgiver Catharina Nes skisserer noen av personvernutfordringene knyttet til bruk av Big Data.
13:25     Er Norge klar for Watson? Big Data i praksis.
                Christopher Conradi fra IBM vil snakke om mulighetene som ligger i den IBM-utviklede Watson-teknologien. Conradi jobber som Technical Professional i avdelingen Business Analytics, som er en del av IBM Software. I IBM har han ansvar for IBMs Business Intelligence - og prediktiv analyseløsning.
13:55     Valgkamp 3.0. Big Data som politisk kampanjeverktøy.
Bente Kalsnes er stipendiat ved Institutt for medier og kommunikasjon. Hun har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Origo.no, community ansvarlig i Dagbladet og politisk journalist i Dag og Tid. Hun var frilanser for Morgenbladet i Brussel, og har skrevet om politikk og teknologi for Dagbladet, Forskning.no og Mandag Morgen. Hun er mangeårig blogger og initiativtaker til konferansen Nordic Techpolitics.
14.25    Spørsmål og diskusjon
14.50    Mingling og gode personverndiskusjoner over en enkel servering

Vi håper noen fra dere har anledning til å delta.

Påmelding til Guro Skåltveit (gsk at datatilsynet.no<mailto:gsk at datatilsynet.no> / tlf 22 39 69 31) innen mandag 10. desember.

Vel møtt!



More information about the pin-diskusjon mailing list